Oglasila se nakon ostavke

Simeunović: Ne želim da budem poslušni službenik

  • Izvor: SRNA
  • 06.09.2023. 13:51

Biljana Simeunović, koja je podnijela ostavku na funkciju potpredsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH, izjavila je da ju je u obavljanju zakonskih dužnosti sprečavao direktor Sekretarijata Savjeta Admir Suljagić, a podržao ga predsjednik VSTS-a Halil Lagumdžija, te da ne želi da bude poslušnik.

Simeunovićeva, koja je iz reda srpskog narona, ostavku je podnijela pisanim putem i navela da to čini jer nije u mogućnosti da obavlja poslove potpredsjednika predviđene Zakonom o VSTS-u, što je na sve moguće načine onemogućio Suljagić, a podržao Lagumdžija.

- Imam dovoljno staža u pravosuđu i ličnog integriteta da ne pristajem da budem poslušni službenik ili projektno osoblje Sekretarijata, odnosno direktora, a iscrpila sam sve mogućnosti da takvu projekciju spriječim - navela je Simeunovićeva, koja će i dalje ostati član VSTS-a BiH.

U obraćanju članovima VSTS-a, ona je rekla da joj je onemogućeno da nadzire rad Sekretarijata i da ne može da učestvuje u donošenju odluka, te da ne želi da gradi karijeru na način da joj je onemogućen rad.

Lagumdžija je rekao da je iznenađen takvom odlukom i da mu je žao što se to desilo, te da mora biti izabran novi potpredsjednik iz reda srpskog naroda, a bilo bi dobro da bude iz Republike Srpske.

Član VSTS-a Mustafa Šabić rekao je ta ga je odluka o ostavci Simeunovićeve iznenadila, zbog čega ju je pozvao da razmisli, te ocijenio da je VSTS "na klimavim nogama".

Član VSTS-a Sanin Bogunić bio je saglasan sa svim što je Simeunovićeva rekla i ukazao na lošu komunikaciju u sklopu Predsjedništva VSTS-a.

- Problem je sa vašim nečinjenjem. Prepuštate vođenje VSTS-a ljudima koji za to nisu kompetentni - rekao je Bogunić, kritikujući Lagumdžiju.

Član VSTS-a Davor Martinović iskazao je divljenje Simeunovićevoj što je javno rekla "popu pop, bobu bob".

- Ovo nije institucija jednog lica - rekao je Martinović.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?