Uputio čestitku Prištini

Skandalozan potez Komšića: Čestitao "Dan nezavisnosti Kosova", a BiH ga nije priznala

  • Izvor: ATV
  • 15.02.2022. 17:49

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je čestitku Vjosi Osmani povodom, kako je naveo "Dana nezavisnosti Republike Kosovo", što je skandalozan potez s obzirom da BiH nije priznala nezavisnost južne srpske pokrajine.

Posebno je skandalozno to što je Komšić, osim u svoje lično ime, čestitku Prištini uputio i u ime građana BiH.

"Svim građanima Republike Kosovo i Vama lično, u moje ime i u ime građana Bosne i Hercegovine želim sretan Dan nezavisnosti. Ohrabreni i obradovani unaprijeđenjem odnosa između dvije prijateljske države, uvjereni smo da će put ekonomske, političke i svake druge saradnje i prijateljskih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Kosovo u skorijoj budućnosti biti od naročitog značaja za građane naših država. Bosna i Hercegovina i Republika Kosovo dijele zajedničko strateške vanjskopolitičke prioritete, članstvo u NATO i Evropskoj uniji. Samo zajedno i u saradnji sa partnerima koji dijele iste vrijednosti, možemo stići do svoga cilja", navedeno je iz Komšićevog kabineta.

Podsjećamo da se prije nekoliko dana u medijima pojavila informacija da bi Komšić mogao da posjeti Prištinu povodom takozvanog Dana nezavisnosti, na što je reagovao i predsjednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić.

On je u emisiji "ATV intervju" rekao da bi u tom slučaju odgovorio reciprocitetom.

"Nikakav problem nije, onda bih ja otišao da posjetim Republiku Srpsku kao međunarodno priznatu", rekao je Ivica Dačić

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.