Nenad Nešić

Šmita vrijeđaju činjenice, priča nerealno

  • Izvor: ATV
  • 09.11.2023. 19:06

Zamislite šta bi uradio Pedi Еšdaun. Ovo je nova prijetnja Kristijana Šmita, upućena Nenadu Nešiću. Zasmetale su njemačkom državljaninu Nešićeve izjave o njegovom statusu. Istom onom koji je itekako sporan i za koji postoje jasni dokazi poput onog da nema rezoluciju savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija.

"Nisam sretan kada vidim da gospodin Nešić daje neke izjave koje ne samo da su pogrešne nego su zlonamjere. Samo zamislite šta bi Pedi Еšdaun uradio da se tako nešto priča", kaže Šmit.

A Šmit upravo može samo to, da priča. Očigledno ga bole činjenice odgovara Nenad Nešić. Neka prestane brukati svoju zemlju. Treba da zna da je posao ministar da reaguje kada je neko lažno predstavlja i javnost dovodi u zabludu. Еšdaunove postupke u BiH sigurno više niko nikada ne bi prihvatio. 

"Nije moj posao da se brinem o njegovoj sreći, moj posao je da štitim ustavni poredak koji on upravo narušava svojim postupcima. Gospodin Šmit nema problem sa ministrom bezbjednosti on ima problem sa kreatorima Dejtona i sa Savjetom bezbjednosti UN koji neće da mu izdaju potvrdu da je visoki predstavnik", izjavio je Nenad Nešić, ministar bezbjednosti u Savjetu ministara.

Za razliku od Šmita, Nešić je legalan i legitiman. Smjene, otupuštanja, oduzimanja ličnih dokumenata, vrijeme je Pedi Еšdauna koje je prošlo, kažu bezbjednjaci. Bio je to, kako kažu, najcrnji pediod u postdejtonskoj BiH. 

Baš kao i sve što Šmit radi, drsko, bezobrazno i antiustavno. On je umislio da ima nekakvu funkciju u BiH. Sve njegove izjave imaju jasan cilj i idu jednosmjerno prema Republici Srpskoj, ocjenjuju u Srpskoj. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.