Ненад Нешић

Шмита вријеђају чињенице, прича нереално

  • Извор: АТВ
  • 09.11.2023. 19:06

Замислите шта би урадио Педи Ешдаун. Ово је нова пријетња Кристијана Шмита, упућена Ненаду Нешићу. Засметале су њемачком држављанину Нешићеве изјаве о његовом статусу. Истом оном који је итекако споран и за који постоје јасни докази попут оног да нема резолуцију савјета безбједности Уједињених нација.

"Нисам сретан када видим да господин Нешић даје неке изјаве које не само да су погрешне него су злонамјере. Само замислите шта би Педи Ешдаун урадио да се тако нешто прича", каже Шмит.

А Шмит управо може само то, да прича. Очигледно га боле чињенице одговара Ненад Нешић. Нека престане брукати своју земљу. Треба да зна да је посао министар да реагује када је неко лажно представља и јавност доводи у заблуду. Ешдаунове поступке у БиХ сигурно више нико никада не би прихватио. 

"Није мој посао да се бринем о његовој срећи, мој посао је да штитим уставни поредак који он управо нарушава својим поступцима. Господин Шмит нема проблем са министром безбједности он има проблем са креаторима Дејтона и са Савјетом безбједности УН који неће да му издају потврду да је високи представник", изјавио је Ненад Нешић, министар безбједности у Савјету министара.

За разлику од Шмита, Нешић је легалан и легитиман. Смјене, отупуштања, одузимања личних докумената, вријеме је Педи Ешдауна које је прошло, кажу безбједњаци. Био је то, како кажу, најцрњи педиод у постдејтонској БиХ. 

Баш као и све што Шмит ради, дрско, безобразно и антиуставно. Он је умислио да има некакву функцију у БиХ. Све његове изјаве имају јасан циљ и иду једносмјерно према Републици Српској, оцјењују у Српској. 

Пратите нас и путем Вибера