Inicijativa Komšića i Bećirovića

Šta kaže opozicija o tzv. "državnoj imovini"?

  • Izvor: ATV
  • 08.10.2023. 19:49

Inicijativa o tzv. državnoj imovini nije mnogo zabrinula opozicionare u Republici Srpskoj. Dok Srpska bruji o namjeri dva člana Predsjedništva BiH da imovinu Srpske upišu na BiH, u opoziciji uglavnom ćute. Trebalo je da prođu dani, da bi se o svemu oglasili u stranici koja je stvarala Republiku Srpsku.

"Ustavom Republike Srpske je utvđeno da Republika Srpska samostalno obavlja svoje ustavotvorne, zakonodavne, izvršne i sudske funkcije. Da je teritorija Republike Srpsk ejedisntvena, nedjeljiva i neotuđiva. Da Republici Srpskoj pripadaju sve državen funkcije i nadležnosti osim onih koje su Ustavom Bih izričito prenesene na institucije BiH", poručio je predsjednik SDS-a Milan Miličević.

Šta misli o inicijativi Bećirovića i Komšića odgovorio je i lider Liste „Za pravdu i red“. Ali tek na naše pitanje. 

"Jasno je da se se taj problem ne može riješiti i da će svi delegati i poslanici iz Republike Srpske u Parlamentarnoj skupštini glasati protiv svakog zakona koji bi oduzeo imovinu Republici Srpskoj. I da na ovoj problematici pokušavaju dobiti određene poene. I prikazati kako su veći desničari i više nekakve bosanske patriote i probosanci od Bakira i  SDA", kaže Nebojša Vukanović.

Konferencije za medije u PDP-u organizuju svako malo, ali na neke druge teme. O najvažnijim pitanjima, poput imovine, odgovaraju tek na pitanja novinara. 

"Nemam šta osuđivati. Za mene je to inicijativa koja je unaprijed osuđena na propast. Potpuni promašaj", kaže Igor Crnadak.

Denic Bećirović i Željko Komšić uputuli su na Predsjdništvo BiH inicijativu o tzv državnoj imovini. Prvo, Predsjedništvo BiH nije nadležno da se bavi ovim pitanjem. Drugo, BiH nema imovinu. Ona po Ustavu pripada enitetima.

Pratite nas i putem Vibera