Иницијатива Комшића и Бећировића

Шта каже опозиција о тзв. "државној имовини"?

  • Извор: АТВ
  • 08.10.2023. 19:49

Иницијатива о тзв. државној имовини није много забринула опозиционаре у Републици Српској. Док Српска бруји о намјери два члана Предсједништва БиХ да имовину Српске упишу на БиХ, у опозицији углавном ћуте. Требало је да прођу дани, да би се о свему огласили у страници која је стварала Републику Српску.

"Уставом Републике Српске је утвђено да Република Српска самостално обавља своје уставотворне, законодавне, извршне и судске функције. Да је територија Републике Српск еједиснтвена, недјељива и неотуђива. Да Републици Српској припадају све државен функције и надлежности осим оних које су Уставом Бих изричито пренесене на институције БиХ", поручио је предсједник СДС-а Милан Миличевић.

Шта мисли о иницијативи Бећировића и Комшића одговорио је и лидер Листе „За правду и ред“. Али тек на наше питање. 

"Јасно је да се се тај проблем не може ријешити и да ће сви делегати и посланици из Републике Српске у Парламентарној скупштини гласати против сваког закона који би одузео имовину Републици Српској. И да на овој проблематици покушавају добити одређене поене. И приказати како су већи десничари и више некакве босанске патриоте и пробосанци од Бакира и  СДА", каже Небојша Вукановић.

Конференције за медије у ПДП-у организују свако мало, али на неке друге теме. О најважнијим питањима, попут имовине, одговарају тек на питања новинара. 

"Немам шта осуђивати. За мене је то иницијатива која је унапријед осуђена на пропаст. Потпуни промашај", каже Игор Црнадак.

Дениc Бећировић и Жељко Комшић упутули су на Предсјдништво БиХ иницијативу о тзв државној имовини. Прво, Предсједништво БиХ није надлежно да се бави овим питањем. Друго, БиХ нема имовину. Она по Уставу припада енитетима.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм