PDP

Stanivuković bi po Izbornom zakonu Srpske, Borenović po Izbornom BiH

  • Izvor: ATV
  • 13.04.2024. 19:18

Izborni zakon je trebalo donijeti u Parlamentu BiH, ali kad nije tako, onda ga ni Kristijan Šmit nema pravo nametati, kaže Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke.

Što se njega tiče, on će na izbore po Izbornom zakonu Republike Srpske. 

"Mene ako biste lično pitali, uvijek sam za to da izađem po zakonu Izbornom i svakom zakonu Srpske Republike. to su naši zakoni , tu glasa skupštinska većina, to nije zakon ni Petra, ni Draška, ni čiji. Ako izglasa većina, to je zakon većine. Ja sam uvijek po svakom zakonu Republike Srpske i da mi se sudi i po svakom zakonu Republike Srpske i da budem biran", kaže Stanivuković.

Dok bi Stanivuković na izbore po zakonu Republike Srpske, njegov stranački šef Branislav Borenović kaže da je taj zakon nesprovodiv.

Branislav Borenović ne vidi ništa sporno u tome što Stanivuković ima stav suprotan stavu PDP-a.

"Ako bude ostalo ovo rješenje koje je definisano nacrtom Izbornog zakona, koji je predložila vladajuća koalicija, prije 15-20 dana u Narodnoj skupštini Republike Srpske on je u potpunosti nesprovodiv, nemoguće ga je na taj način sagledavati i podržavati", rekao je Borenović. 

"Je l' to onda znači da se njegov i stav PDP-a, da kažem, sudaraju? Apsolutno ne, svako unutar PDP-a ima pravo na svoj stav i u skladu sa svojim stavom da traga za najboljim mogućim rješenjem", dodaje Borenović.

Dok Stanivuković podržava Izborni zakon Republike Srpske i njegovo donošenje, njegov stranački šef lopticu prebacuje na BiH nivo. Borenović očekuje da će ipak vladajuća koalicija na nivou BiH usaglasiti i usvojiti Izmjene izbornog zakona BiH do 10. maja, kada se raspisuju izbori. 

Pratite nas i putem Vibera