ПДП

Станивуковић би по Изборном закону Српске, Бореновић по Изборном БиХ

  • Извор: АТВ
  • 13.04.2024. 19:18

Изборни закон је требало донијети у Парламенту БиХ, али кад није тако, онда га ни Кристијан Шмит нема право наметати, каже Драшко Станивуковић, градоначелник Бања Луке.

Што се њега тиче, он ће на изборе по Изборном закону Републике Српске. 

"Мене ако бисте лично питали, увијек сам за то да изађем по закону Изборном и сваком закону Српске Републике. то су наши закони , ту гласа скупштинска већина, то није закон ни Петра, ни Драшка, ни чији. Ако изгласа већина, то је закон већине. Ја сам увијек по сваком закону Републике Српске и да ми се суди и по сваком закону Републике Српске и да будем биран", каже Станивуковић.

Док би Станивуковић на изборе по закону Републике Српске, његов страначки шеф Бранислав Бореновић каже да је тај закон неспроводив.

Бранислав Бореновић не види ништа спорно у томе што Станивуковић има став супротан ставу ПДП-а.

"Ако буде остало ово рјешење које је дефинисано нацртом Изборног закона, који је предложила владајућа коалиција, прије 15-20 дана у Народној скупштини Републике Српске он је у потпуности неспроводив, немогуће га је на тај начин сагледавати и подржавати", рекао је Бореновић. 

"Је л' то онда значи да се његов и став ПДП-а, да кажем, сударају? Апсолутно не, свако унутар ПДП-а има право на свој став и у складу са својим ставом да трага за најбољим могућим рјешењем", додаје Бореновић.

Док Станивуковић подржава Изборни закон Републике Српске и његово доношење, његов страначки шеф лоптицу пребацује на БиХ ниво. Бореновић очекује да ће ипак владајућа коалиција на нивоу БиХ усагласити и усвојити Измјене изборног закона БиХ до 10. маја, када се расписују избори. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм