Član Glavnog odbora SNSD-a

Šulić: Šmit prekršio sve postulate demokratije i prava

  • Izvor: SRNA
  • 26.03.2024. 18:43

Član Glavnog odbora SNSD-a Denis Šulić rekao je da turista sa Zapada Kristijan Šmit nametanjem Izbornog zakona BiH krši sve postulate demokratije i prava.

Šulić je naglasio da su izbori najviši čin demokratije, iako se neko (Šmit) odlučuje da nameće načine i pravila na koje će se oni sprovoditi.

"Vjerujem da će u nekim političarima u BiH pronaći podršku, ali mu zvanične institucije Srpske neće dopustiti da ugrozi suverenitet Srpske, niti ih ponizi", poručio je Šulić.

On je istakao da će iz Republike Srpske i ovog puta biti poslata jasna poruka turisti Šmitu da ovdje nije dobrodošao, a još manje njegova nametnuta rješenja.

Višković: Nametanjem zakona vjerovatno završen evropski put BiH

Višković: Nametanjem zakona vjerovatno završen evropski put BiH

Šulić je naveo da zakone u Srpskoj predlažu, donose, sprovode i štite institucije Republike i predstavnici koje biraju građani, a ne neki turisti i prolaznici.

"Ma koliko mu to teško bilo prihvatiti, to će morati da shvati i ovaj njemački državljanin koji je u kratkoj posjeti BiH", rekao je Šulić.

Njemački državljanin Kristijan Šmit, koji se predstavlja kao visoki predstavnik u BiH, rekao je danas da je donio odluku o tehničkim izmjenama Izbornog zakona BiH s ciljem, kako kaže, podrške najavljenom procesu pristupanja BiH ЕU.

Pratite nas i putem Vibera