Члан Главног одбора СНСД-а

Шулић: Шмит прекршио све постулате демократије и права

  • Извор: СРНА
  • 26.03.2024. 18:43

Члан Главног одбора СНСД-а Денис Шулић рекао је да туриста са Запада Кристијан Шмит наметањем Изборног закона БиХ крши све постулате демократије и права.

Шулић је нагласио да су избори највиши чин демократије, иако се неко (Шмит) одлучује да намеће начине и правила на које ће се они спроводити.

"Вјерујем да ће у неким политичарима у БиХ пронаћи подршку, али му званичне институције Српске неће допустити да угрози суверенитет Српске, нити их понизи", поручио је Шулић.

Он је истакао да ће из Републике Српске и овог пута бити послата јасна порука туристи Шмиту да овдје није добродошао, а још мање његова наметнута рјешења.

Вишковић: Наметањем закона вјероватно завршен европски пут БиХ

Вишковић: Наметањем закона вјероватно завршен европски пут БиХ

Шулић је навео да законе у Српској предлажу, доносе, спроводе и штите институције Републике и представници које бирају грађани, а не неки туристи и пролазници.

"Ма колико му то тешко било прихватити, то ће морати да схвати и овај њемачки држављанин који је у краткој посјети БиХ", рекао је Шулић.

Њемачки држављанин Кристијан Шмит, који се представља као високи представник у БиХ, рекао је данас да је донио одлуку о техничким измјенама Изборног закона БиХ с циљем, како каже, подршке најављеном процесу приступања БиХ ЕУ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.