Predsjedavajući Savjeta ministara

Tegeltija: Potrebna mišljenja nadležnih institucija

  • 11.01.2021. 13:46

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je da je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotreba droga upućen u proceduru pribavljanja odgovarajućih mišljenja nadležnih institucija prije nego što se nađe na sjednici Savjeta ministara.

Tegeltija je podsjetio da je Savjet ministara 3. decembra utvrdio prijedlog odgovora na pitanje poslanika SDP-a Saše Magazinovića u vezi sa legalizacijom kanabisa u medicinske svrhe, a u kojem su precizno definisane procedure za ovaj proces.

- Savjet ministara je 2. septembra prošle godine donio odluku o imenovanju članova Komisije za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga koja će u skladu sa nadležnostima kandidovati pitanje legalizacije kanabisa u medicinske svrhe kako bi institucije zauzele konačan i zvaničan stav. Govorim o ovoj komisiji i sjednici Savjeta ministara jer prethodni saziv ove komisije 2019. godine nije postigao saglasnost u vezi sa izmjenom ovog zakona - rekao je Tegeltija.

Tegeltija je istakao da ima puno razumijevanje u vezi sa aktivnošću Magazinovića kako bi se učinili koraci ka legalizaciji kabanisa u medicinske svrhe.

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.

  • 17:50 Еmisija: Na ivici terena (R)

    Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 18:20 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.