Predsjedavajući Savjeta ministara

Tegeltija: Potrebna mišljenja nadležnih institucija

  • 11.01.2021. 13:46

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je da je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotreba droga upućen u proceduru pribavljanja odgovarajućih mišljenja nadležnih institucija prije nego što se nađe na sjednici Savjeta ministara.

Tegeltija je podsjetio da je Savjet ministara 3. decembra utvrdio prijedlog odgovora na pitanje poslanika SDP-a Saše Magazinovića u vezi sa legalizacijom kanabisa u medicinske svrhe, a u kojem su precizno definisane procedure za ovaj proces.

- Savjet ministara je 2. septembra prošle godine donio odluku o imenovanju članova Komisije za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga koja će u skladu sa nadležnostima kandidovati pitanje legalizacije kanabisa u medicinske svrhe kako bi institucije zauzele konačan i zvaničan stav. Govorim o ovoj komisiji i sjednici Savjeta ministara jer prethodni saziv ove komisije 2019. godine nije postigao saglasnost u vezi sa izmjenom ovog zakona - rekao je Tegeltija.

Tegeltija je istakao da ima puno razumijevanje u vezi sa aktivnošću Magazinovića kako bi se učinili koraci ka legalizaciji kabanisa u medicinske svrhe.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.