Sramno

U Brčkom održan defile pod ratnim zastavama tzv. Armije BiH

  • Izvor: ATV
  • 01.03.2024. 19:22

Sanin Musa, bivši pripadnik zloglasnog odreda Еl mudžahid i lider jednog političkog pokreta, za tzv. Dan nezavisnosti BiH organizovao je defile sa svojim pristalicama koji je prošao kroz gradove drugog entiteta, a krajnja destinacija bila je Brčko distrikt.

Pod zastavom, pod kojom je, kako i sam kaže ratovao.

Iako je Sanin Musa prethodno izjavio da u Brčko ne dolazi da provocira, danas je jasno da je u pitanju čista provokacija, ali od čovjeka poput njega to ne iznenađuje, kažu iz Srpske.

"U više navrata se taj čovjek koji je bio pripadnik Еl Mudžahida, vojne formacije koja je počinila strašne zločine na Srbima na Ozrenu, a i na drugim ratištima, korijeni tog svega imaju vezano i za terorizam, al kaidu i sve ostalo, apsolutno me ne čuti on je više puta provocirao", rekao je Radan Ostojić, predsjednik Boračke organizacije starješina Republike Srpske.

"Organizovanje defilea, nije u principu zabranjeno i ne može nikom smetati, ali način na koji se organizuje i folklor, je za nas neprihvatljiv. Neprihvatljivo je isticanje ratnih obilježja, neprihvatljivo je nošenje ratnih uniformi, neprihvatljivo je isticanje ratnih zastava", rekao je Slobodan Župljanin, predsjednik Organizacije starješina Vojske Republike Srpske.

Iz Srpske ističu da 1. mart niti je međunarodno priznat praznik niti ima razloga za slavlje-na taj dan '92 godine u Sarajevu ubijen je nedužni srpski svat i taj datum označava početak krvavog sukoba u BiH.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: