Срамно

У Брчком одржан дефиле под ратним заставама тзв. Армије БиХ

  • Извор: АТВ
  • 01.03.2024. 19:22

Санин Муса, бивши припадник злогласног одреда Ел муџахид и лидер једног политичког покрета, за тзв. Дан независности БиХ организовао је дефиле са својим присталицама који је прошао кроз градове другог ентитета, а крајња дестинација била је Брчко дистрикт.

Под заставом, под којом је, како и сам каже ратовао.

Иако је Санин Муса претходно изјавио да у Брчко не долази да провоцира, данас је јасно да је у питању чиста провокација, али од човјека попут њега то не изненађује, кажу из Српске.

"У више наврата се тај човјек који је био припадник Ел Муџахида, војне формације која је починила страшне злочине на Србима на Озрену, а и на другим ратиштима, коријени тог свега имају везано и за тероризам, ал каиду и све остало, апсолутно ме не чути он је више пута провоцирао", рекао је Радан Остојић, предсједник Борачке организације старјешина Републике Српске.

"Организовање дефилеа, није у принципу забрањено и не може ником сметати, али начин на који се организује и фолклор, је за нас неприхватљив. Неприхватљиво је истицање ратних обиљежја, неприхватљиво је ношење ратних униформи, неприхватљиво је истицање ратних застава", рекао је Слободан Жупљанин, предсједник Организације старјешина Војске Републике Српске.

Из Српске истичу да 1. март нити је међународно признат празник нити има разлога за славље-на тај дан '92 године у Сарајеву убијен је недужни српски сват и тај датум означава почетак крвавог сукоба у БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: