MUP Srpske

U toku akcija "Ljevak" zbog defilea u Brčkom: U distrikt dolazi i osuđeni terorista?

  • Izvor: ATV
  • 01.03.2024. 12:14

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzimaju pojačane mjere i radnje u saobraćaju, a uz asistenciju jedinica Žandarmerije.

Radi se o akciji „Ljevak“ u okviru koje se se kontrolišu lica i vozila, a ne o kontrolnim punktovima na entitetskoj liniji, kako prenose pojedini mediji.

Kako ATV nezvanično saznaje, policija provodi bezbjednosne mjere i radnje zbog održavanja defilea u Brčko distriktu koji treba da predvodi Sanin Musa. Policija Brčko distrikta se, saznajemo, obratila svim policijskim agencijama u BiH zbog ovog događaja.

Na društvenim mrežama kruže pozivi na defile povodom tzv. dana nezavisnosti BiH, koji će danas biti održan u Brčkom. Kako su mediji juče objavili, defile organizuje Sanin Musa. Musa je na društvenim mrežama objavio da će defile proći kroz više gradova u BiH, "pod zastavom od ljiljana", a nakon toga je posebno najavio defile u Brčkom. Planirano je da kolona od 100 vozila iz pravca Tuzle prođe kroz Brčko.

Sanin Musa je izazvao pažnju javnosti kada je najavljivao okupljanje ispred Suda BiH tokom ročišta predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku. Međutim, to okupljanje se tada nije održalo.

Jedan od onih koji, kako sam na društvenim mrežama navodi, dolazi na defile u Brčko je i Fatih Hasanović. On je u januaru 2022. godine uhapšen u Doboju, a prema informacijama koje su tada objavljene, namjeravao je da u Banjaluci za Dan Republike izazove incidente i provokacije.

Hasanović je označen kao veoma opasna osoba koju prate bezbjednosne agencije u Republici Srpskoj, ali i na nivou BiH, a postoje ozbiljne indicije da se bavi radikalizovanjem Bošnjaka i drugim nedozvoljenim radnjama.

On je ranije pravosnažno osuđen zbog terorizma, odnosno zbog toga što je ratovao u Siriji.

Pratite nas i putem Vibera