МУП Српске

У току акција "Љевак" због дефилеа у Брчком: У дистрикт долази и осуђени терориста?

  • Извор: АТВ
  • 01.03.2024. 12:14

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске предузимају појачане мјере и радње у саобраћају, а уз асистенцију јединица Жандармерије.

Ради се о акцији „Љевак“ у оквиру које се се контролишу лица и возила, а не о контролним пунктовима на ентитетској линији, како преносе поједини медији.

Како АТВ незванично сазнаје, полиција проводи безбједносне мјере и радње због одржавања дефилеа у Брчко дистрикту који треба да предводи Санин Муса. Полиција Брчко дистрикта се, сазнајемо, обратила свим полицијским агенцијама у БиХ због овог догађаја.

На друштвеним мрежама круже позиви на дефиле поводом тзв. дана независности БиХ, који ће данас бити одржан у Брчком. Како су медији јуче објавили, дефиле организује Санин Муса. Муса је на друштвеним мрежама објавио да ће дефиле проћи кроз више градова у БиХ, "под заставом од љиљана", а након тога је посебно најавио дефиле у Брчком. Планирано је да колона од 100 возила из правца Тузле прође кроз Брчко.

Санин Муса је изазвао пажњу јавности када је најављивао окупљање испред Суда БиХ током рочишта предсједнику Републике Српске Милораду Додику. Међутим, то окупљање се тада није одржало.

Један од оних који, како сам на друштвеним мрежама наводи, долази на дефиле у Брчко је и Фатих Хасановић. Он је у јануару 2022. године ухапшен у Добоју, а према информацијама које су тада објављене, намјеравао је да у Бањалуци за Дан Републике изазове инциденте и провокације.

Хасановић је означен као веома опасна особа коју прате безбједносне агенције у Републици Српској, али и на нивоу БиХ, а постоје озбиљне индиције да се бави радикализовањем Бошњака и другим недозвољеним радњама.

Он је раније правоснажно осуђен због тероризма, односно због тога што је ратовао у Сирији.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.