Poslanik SNSD-a u PD PS

Vujičić: Ovakve izmjene Izbornog zakona za nas su neprihvatljive

  • Izvor: RTRS
  • 28.12.2023. 10:10

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić rekao je da poslanici ove stranke neće podržati prijedlog izmjena Izbornog zakona koji je predložila SDA.

"Mora se riješiti pitanje članova Centralne izborne komisije i da CIK mora biti nezavisan“, poručio je Vujičić.

Naglasio je da bi CIK trebao biti nezavisan organ, ali da to nije tako.

"U CIK-u sjede predstavnici političkih stranaka i oni su organizovali sastanak sa dijelom poslanika Parlamentarne skupštine BiH, gdje su nam prezentovali u usmenoj formi uvođenje novih tehnologija za vrijeme izbornog procesa, a to neće imati našu podršku“, poručio je Vujičić.

"Zakon o Ustavnom sudu nulti prioritet Srpske“

Kada je riječ o suđenju predsjedniku Miloradu Dodiku i v.d. direktoru Službenog glasnika Milošu Lukiću Vujičić smatra da je to politički obračun u kojem Kristijan Šmit grubo zloupotrebljava pravosudne institucije BiH.

"Suđenje je potpuna farsa. Dodik je pod udarom dijela međunarodne zajednice. On ima veliku podršku naroda, i narod stoji iza njega. Cilj svega je da se destabilizuje Srpska, ali mi to nećemo dozvoliti“, poručio je Vujičić.

Kada je riječ o proslavi 9. januara Vujičić je rekao da Šmit svojim izjavama i tumačenjima zakona koje je usvojila Narodna skupština Republike Srpske nikada neće zabraniti Srbima da obilježavaju Dan Republike.

"To je jedan od najbitnijih datuma kada je i formirana Republika Srpska, a Šmit svoje frustracije može liječiti u Bavarskoj, a ne u Srpskoj“, istakao je Vujičić.

Dodao da je Republika Srpska slavila 9. januar i da će ga slaviti i dalje.

Pratite nas i putem Vibera