Посланик СНСД-а у ПД ПС

Вујичић: Овакве измјене Изборног закона за нас су неприхватљиве

  • Извор: РТРС
  • 28.12.2023. 10:10

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мирослав Вујичић рекао је да посланици ове странке неће подржати приједлог измјена Изборног закона који је предложила СДА.

"Мора се ријешити питање чланова Централне изборне комисије и да ЦИК мора бити независан“, поручио је Вујичић.

Нагласио је да би ЦИК требао бити независан орган, али да то није тако.

"У ЦИК-у сједе представници политичких странака и они су организовали састанак са дијелом посланика Парламентарне скупштине БиХ, гдје су нам презентовали у усменој форми увођење нових технологија за вријеме изборног процеса, а то неће имати нашу подршку“, поручио је Вујичић.

"Закон о Уставном суду нулти приоритет Српске“

Када је ријеч о суђењу предсједнику Милораду Додику и в.д. директору Службеног гласника Милошу Лукићу Вујичић сматра да је то политички обрачун у којем Кристијан Шмит грубо злоупотребљава правосудне институције БиХ.

"Суђење је потпуна фарса. Додик је под ударом дијела међународне заједнице. Он има велику подршку народа, и народ стоји иза њега. Циљ свега је да се дестабилизује Српска, али ми то нећемо дозволити“, поручио је Вујичић.

Када је ријеч о прослави 9. јануара Вујичић је рекао да Шмит својим изјавама и тумачењима закона које је усвојила Народна скупштина Републике Српске никада неће забранити Србима да обиљежавају Дан Републике.

"То је један од најбитнијих датума када је и формирана Република Српска, а Шмит своје фрустрације може лијечити у Баварској, а не у Српској“, истакао је Вујичић.

Додао да је Република Српска славила 9. јануар и да ће га славити и даље.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм