Vulić: Bošnjacima cilj minimiziranje institucija Srpske, a ne kompromis

  • Izvor: SRNA
  • 06.12.2023. 10:24

Član Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je nakon što su bošnjački ministri zakočili sporazum za pregovore sa Еvropskom agencijom za graničnu i obalsku stražu (Fronteks), da Bošnjaci moraju shvatiti da su dijalog i kompromis put do uspjeha iako je njima samo cilj minimiziranje institucija Republike Srpske.

"Kompromis ne može biti naše prihvatanje njihovih ucjena. Bošnjački ministri sve rade suprotno onom što govore. Dokaz je i ovaj sporazum. Koliko sam informisana, smeta im uloga Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, koje je svjetlosnu godinu ispred svih agencija u BiH. To su profesionalci koji prate i sprovode procese", rekla je Vulićeva za Srnu.

Vulićeva smatra da Bošnjake suštinski ne zanimaju ni evropski put BiH ni suverenitet niti budućnost, nego im je samo cilj minimiziranje institucija Srpske.

Vulić: Marfi naredio da presuda Dodiku mora biti osuđujuća

Vulić: Marfi naredio da presuda Dodiku mora biti osuđujuća

"Samo njima je znano zašto bošnjačka struktura ne želi sporazum sa Fronteksom", zaključila je Vulićeva.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić izjavio je sinoć Srni da su srpski i hrvatski ministri već ranije glasali za sporazum o pregovorima sa Fronteksom, dok bošnjački ministri, koji su juče tražili odgađanje glasanja kako bi obavili dodatne konsultacije, nisu iskoristili mogućnost da se sinoć izjasne o sporazumu, te je sjednica Savjeta ministara zaključena bez njihovog izjašnjenja.

"Trenutno je priča što se tiče Fronteksa završena", rekao je Nešić, dodajući da bošnjački ministri traže da se izmijeni član sporazuma tako da entiteti, umjesto saglasnosti, daju mišljenje. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.

  • 17:50 Еmisija: Na ivici terena (R)

    Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 18:20 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.