Вулић: Бошњацима циљ минимизирање институција Српске, а не компромис

  • Извор: СРНА
  • 06.12.2023. 10:24

Члан Заједничке комисије за одбрану и безбједност Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је након што су бошњачки министри закочили споразум за преговоре са Европском агенцијом за граничну и обалску стражу (Фронтекс), да Бошњаци морају схватити да су дијалог и компромис пут до успјеха иако је њима само циљ минимизирање институција Републике Српске.

"Компромис не може бити наше прихватање њихових уцјена. Бошњачки министри све раде супротно оном што говоре. Доказ је и овај споразум. Колико сам информисана, смета им улога Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске, које је свјетлосну годину испред свих агенција у БиХ. То су професионалци који прате и спроводе процесе", рекла је Вулићева за Срну.

Вулићева сматра да Бошњаке суштински не занимају ни европски пут БиХ ни суверенитет нити будућност, него им је само циљ минимизирање институција Српске.

Вулић: Марфи наредио да пресуда Додику мора бити осуђујућа

Вулић: Марфи наредио да пресуда Додику мора бити осуђујућа

"Само њима је знано зашто бошњачка структура не жели споразум са Фронтексом", закључила је Вулићева.

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић изјавио је синоћ Срни да су српски и хрватски министри већ раније гласали за споразум о преговорима са Фронтексом, док бошњачки министри, који су јуче тражили одгађање гласања како би обавили додатне консултације, нису искористили могућност да се синоћ изјасне о споразуму, те је сједница Савјета министара закључена без њиховог изјашњења.

"Тренутно је прича што се тиче Фронтекса завршена", рекао је Нешић, додајући да бошњачки министри траже да се измијени члан споразума тако да ентитети, умјесто сагласности, дају мишљење. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    '''Путуј, пробај, заволи са Лазаром' откриће вам чари туризма и гастрономије широм Републике Српске и одвешће вас на позната, мање позната, па чак и сасвим непозната мјеста.