Šef Kluba poslanika SNSD-a

Vulić: Kako vjerovati u nepristrasnost Uzunovićeve koju ne zanima ni pravo ni pravda

  • Izvor: SRNA
  • 07.03.2024. 10:53

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da sudija Sena Uzunović kroz svoj rad apsolutno dokazala pripadnost i odanost svom, bošnjačkom narodu, žmureći na sve činjenice i dokaze o zločinima nad srpskim narodom, a sve sa ciljem da zaštiti svakog Bošnjaka, ne zanimajući se ni za pravo, ni za pravdu.

"Njoj je samo bitno kako da zaštiti svakog građanina iz reda bošnjačkog naroda. Imamo niz primjere da je ona svoje sunarodnike oslobađala, i to čak i one koji su vršili teške zločine nad srpskim stanovništvom, iako ih je Haški tribunal optužio", naglasila je Vulićeva.

Ona je rekla novinarima u Doboju da zbog toga zavidi Bošnjacima, s obzirom da Srbi imaju tu nesreću da u pravosuđu BiH sjede Srbi koji apsolutno ne mare za srpski narod i Republiku Srpsku.

"Za razliku od nas Srba koji smo juče imali strašnu, stresnu i nepravednu situaciju da gledamo tužioce Tužilaštva BiH koji se hvale da su u tužilački tim imenovani od Milanka Kajganića koji su bez ikakvih dokaza, bez ikakvog osnova, podigli optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora 'Službenog glasnika' Miloša Lukića. Tako nešto nikada ne bi uradio niko ni iz reda bošnjačkog, niti hrvatskog naroda", izjavila je Vulićeva.

Ona je upitala da li neko smatra da bi sudija Sena Uzunović podigla optužnicu protiv predsjednika Federacije BiH!?

"Ona to ne bi uradila nikada, jer je Sena Uzunović neko ko pokazuje apsolutnu pripadnost svom bošnjačkom narodu, dok sa druge strane imate Srbe koji bez ijednog jedinog dokaza optužuju predsjednika Dodika. U ono što oni predstavljaju kao dokaze ne bi povjerovali ni najnepismeniji ni najneobrazovaniji ljudi. To nisu dokazi, već klasična namještaljka i namješteni proces", navela je Vulićeva.

Ona je dodala da su tokom jučerašnjeg sudskog procesa u predmetu protiv Dodika i Lukića tužioci iznosili zapisnik o aktivnostima pripadnika Agencije za istrage i zaštitu BiH, što nikako ne može da predstavlja dokaz.

"To je bila obična lakrdija. Silovanje demokratije. Silovanje prava. Oni na silu žele da dokažu nešto što ne postoji, da optuže čovjeka na pravdi Boga jer je radio svoj posao", naglasila je Vulićeva.

Ukoliko sudija Uzunović nastavi da se dodvorava svom narodu i tužiocu Milenku Kajganiću, koji je na žalost svih Srba iz reda srpskog naroda, rekla je Vulićeva, sigurno je da će presuda biti takva da se predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ukloni sa političke scene.

Vulićeva je danas uputila poslaničko pitanje Visokom sudskom i tužilačkom savjetu (VSTS) i Sudu BiH zatraživši da odgovore čime garantuju nepristrasnost i objektivnosti sudije Sene Uzunović koja je svojim radom dokazala apsolutnu pripadnost svom, bošnjačkom narodu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: