Шеф Клуба посланика СНСД-а

Вулић: Како вјеровати у непристрасност Узуновићеве коју не занима ни право ни правда

  • Извор: СРНА
  • 07.03.2024. 10:53

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да судија Сена Узуновић кроз свој рад апсолутно доказала припадност и оданост свом, бошњачком народу, жмурећи на све чињенице и доказе о злочинима над српским народом, а све са циљем да заштити сваког Бошњака, не занимајући се ни за право, ни за правду.

"Њој је само битно како да заштити сваког грађанина из реда бошњачког народа. Имамо низ примјере да је она своје сународнике ослобађала, и то чак и оне који су вршили тешке злочине над српским становништвом, иако их је Хашки трибунал оптужио", нагласила је Вулићева.

Она је рекла новинарима у Добоју да због тога завиди Бошњацима, с обзиром да Срби имају ту несрећу да у правосуђу БиХ сједе Срби који апсолутно не маре за српски народ и Републику Српску.

"За разлику од нас Срба који смо јуче имали страшну, стресну и неправедну ситуацију да гледамо тужиоце Тужилаштва БиХ који се хвале да су у тужилачки тим именовани од Миланка Кајганића који су без икаквих доказа, без икаквог основа, подигли оптужницу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора 'Службеног гласника' Милоша Лукића. Тако нешто никада не би урадио нико ни из реда бошњачког, нити хрватског народа", изјавила је Вулићева.

Она је упитала да ли неко сматра да би судија Сена Узуновић подигла оптужницу против предсједника Федерације БиХ!?

"Она то не би урадила никада, јер је Сена Узуновић неко ко показује апсолутну припадност свом бошњачком народу, док са друге стране имате Србе који без иједног јединог доказа оптужују предсједника Додика. У оно што они представљају као доказе не би повјеровали ни најнеписменији ни најнеобразованији људи. То нису докази, већ класична намјештаљка и намјештени процес", навела је Вулићева.

Она је додала да су током јучерашњег судског процеса у предмету против Додика и Лукића тужиоци износили записник о активностима припадника Агенције за истраге и заштиту БиХ, што никако не може да представља доказ.

"То је била обична лакрдија. Силовање демократије. Силовање права. Они на силу желе да докажу нешто што не постоји, да оптуже човјека на правди Бога јер је радио свој посао", нагласила је Вулићева.

Уколико судија Узуновић настави да се додворава свом народу и тужиоцу Миленку Кајганићу, који је на жалост свих Срба из реда српског народа, рекла је Вулићева, сигурно је да ће пресуда бити таква да се предсједник Републике Српске Милорад Додик уклони са политичке сцене.

Вулићева је данас упутила посланичко питање Високом судском и тужилачком савјету (ВСТС) и Суду БиХ затраживши да одговоре чиме гарантују непристрасност и објективности судије Сене Узуновић која је својим радом доказала апсолутну припадност свом, бошњачком народу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.