ŠeF Kluba poslanika SNSD-a

Vulić: Marfi vodi ličnu politiku u BiH

  • Izvor: SRNA
  • 18.04.2024. 13:28

Rečenica "SAD više od 30 godina rade u ime naroda BiH" potpuno je ogolila personalnu politiku Majkla Marfija koju besramno sprovodi kao zvaničnu američku, a riječ je o njegovoj frustrirajućoj, ličnoj politici, rekla je šeF Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić.

"Ko je Marfi da bilo šta radi 'u ime naroda BiH'? Niti ga je ko birao, niti je izabran, niti je BiH američka kolonija, a koliko znam nije ni učestvovao na izborima u BiH. On je samo jedan u nizu diplomata koji je došao i prošao kroz BiH. Neki su ostavili pozitivan utisak, a Marfi i njemu slični samo gađenje", istakla je Vulićeva za Srnu, reagujući na Marfijevu izjavu da je za krizu u BiH kriv, kako kaže, Milorad Dodik, a ne međunarodna zajednica.

Prebacivanje krivice za političku krizu izazvanu stranim intervencionizmom sa sebe i njegovih saradnika u međunarodnoj zajednici na izabranog predsjednika Srpske, rekla je Vulićeva, previše je čak i za odlazećeg Marfija.

"Iako je na izlaznim vratima BiH, on nastavlja da beskrupulozno laže i izmišlja, prebacujući krivicu sa sebe na predsjednika Srpske. I Amerika mu je jasno stavila do znanja šta misli o njemu i njegovoj diplomatiji u BiH zbog čega ga i vraća ranije, prije isteka mandata. Pametnom dovoljno, osim, izgleda Marfiju", navela je Vulićeva.

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

    ''Ko? Šta? Kada? Gdje? Zašto? Kako? I tu se pitanja ne zaustavljaju - otvoreno i odvažno.

  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Serija: Еl Čapo (16+)