ШеФ Клуба посланика СНСД-а

Вулић: Марфи води личну политику у БиХ

  • Извор: СРНА
  • 18.04.2024. 13:28

Реченица "САД више од 30 година раде у име народа БиХ" потпуно је оголила персоналну политику Мајкла Марфија коју бесрамно спроводи као званичну америчку, а ријеч је о његовој фрустрирајућој, личној политици, рекла је шеФ Клуба посланика СНСД у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић.

"Ко је Марфи да било шта ради 'у име народа БиХ'? Нити га је ко бирао, нити је изабран, нити је БиХ америчка колонија, а колико знам није ни учествовао на изборима у БиХ. Он је само један у низу дипломата који је дошао и прошао кроз БиХ. Неки су оставили позитиван утисак, а Марфи и њему слични само гађење", истакла је Вулићева за Срну, реагујући на Марфијеву изјаву да је за кризу у БиХ крив, како каже, Милорад Додик, а не међународна заједница.

Пребацивање кривице за политичку кризу изазвану страним интервенционизмом са себе и његових сарадника у међународној заједници на изабраног предсједника Српске, рекла је Вулићева, превише је чак и за одлазећег Марфија.

"Иако је на излазним вратима БиХ, он наставља да бескрупулозно лаже и измишља, пребацујући кривицу са себе на предсједника Српске. И Америка му је јасно ставила до знања шта мисли о њему и његовој дипломатији у БиХ због чега га и враћа раније, прије истека мандата. Паметном довољно, осим, изгледа Марфију", навела је Вулићева.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.