SNSD

Vulić: O'Brajen pokazao interes Amerike za prirodno bogatstvo

  • Izvor: SRNA
  • 02.02.2024. 20:17

Predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da pomoćnik američkog državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove Džejms O`Brajen današnjim izjavama o državnoj imovini pokazuje interes svoje zemlje za prirodno bogatstvo BiH.

Vulićeva je ukazala da isto to pokazuju i američki ambasador u BiH Majkl Marfi i Kristijan Šmit, koji izvršava političke želje SAD.

"Mi iz Republike Srpske smo o tome govorili i govorimo i dalje. Najbolji primjer građanima je imovina u Varešu, koju je Vlada Federacije BiH (FBiH) poklonila britanskoj kompaniji", podsjetila je Vulićeva.

Vulić: Postupci američkog diplomate poraz demokratije i ljudskih prava

Vulić: Postupci američkog diplomate poraz demokratije i ljudskih prava

Ona je istakla da sve njih nije briga ni za Srbe, ni za Hrvate, tek pomalo za određene Bošnjake, ali da je krajnji cilj raspakivanje Dejtonskog sporazuma, kojim je predviđeno da imovina pripada entitetima, te prisvajanje prirodnih blagodeti kojih u BiH ima mnoštvo.

"Djeluju neiskreno i licemjerno s ciljem da opustoše BiH", naglasila je Vulićeva.

O`Brajen je rekao danas u Sarajevu da imovina pripada državi.

"Godine 2001. BiH je potpisala Sporazum o pitanjima sukcesije SFRJ, kojeg je ratifikovala Parlamentarna skupština BiH i državnu imovinu pripisala BiH, a ne entitetima. Postoji način da se razgovara o imovini tako što će se o tome govoriti u relevantnim institucijama", obrazložio je O`Brajen u govoru na FPN-u.


Pratite nas i putem Vibera