СНСД

Вулић: О'Брајен показао интерес Америке за природно богатство

  • Извор: СРНА
  • 02.02.2024. 20:17

Предсједавајућа Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да помоћник америчког државног секретара за европске и евроазијске послове Џејмс О`Брајен данашњим изјавама о државној имовини показује интерес своје земље за природно богатство БиХ.

Вулићева је указала да исто то показују и амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи и Кристијан Шмит, који извршава политичке жеље САД.

"Ми из Републике Српске смо о томе говорили и говоримо и даље. Најбољи примјер грађанима је имовина у Варешу, коју је Влада Федерације БиХ (ФБиХ) поклонила британској компанији", подсјетила је Вулићева.

Вулић: Поступци америчког дипломате пораз демократије и људских права

Вулић: Поступци америчког дипломате пораз демократије и људских права

Она је истакла да све њих није брига ни за Србе, ни за Хрвате, тек помало за одређене Бошњаке, али да је крајњи циљ распакивање Дејтонског споразума, којим је предвиђено да имовина припада ентитетима, те присвајање природних благодети којих у БиХ има мноштво.

"Дјелују неискрено и лицемјерно с циљем да опустоше БиХ", нагласила је Вулићева.

О`Брајен је рекао данас у Сарајеву да имовина припада држави.

"Године 2001. БиХ је потписала Споразум о питањима сукцесије СФРЈ, којег је ратификовала Парламентарна скупштина БиХ и државну имовину приписала БиХ, а не ентитетима. Постоји начин да се разговара о имовини тако што ће се о томе говорити у релевантним институцијама", образложио је О`Брајен у говору на ФПН-у.


Пратите нас и путем Вибера