Predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD-a

Vulić: Odgovor VSTS licemjeran, Uznovićeva ne može biti pravična

 • Izvor: SRNA
 • 31.03.2024. 09:28

Predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da je odgovor Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH na njeno pitanje čime garantuju nepristrasnost i objektivnost Sene Uzunović, sudije Suda BiH u postupku protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, licemjeran i neargumentovan.

- Načela na koja se pozivaju su normalna, podrazumijevana i realna u svim demokratijama svijeta, ali zanemaruju činjenicu da u BiH ne vladaju demokratija, već sila, nametanje i progon - rekla je Vulićeva.

Ona je istakla da sudija Sena Uzunović nema nikakav motiv da bude ni pravična, ni odgovorna, ni empatična prema predsjedniku Republike Srpske.

- Da nema empatiju ni prema srpskom narodu dokazala je svojim radom i presudama koje su bile nagrada za one koji su činili zločin nad Srbima - podsjetila je Vulićeva.

Prema njenim riječima, to što je VSTS dao odgovor koji je u suštini nikakav ne čudi jer su upravo oni ti koji su pravosuđe u BiH srozali na najniže grane.

- Sudije i tužioci se biraju po preporukama američkog ambasadora ili na osnovu emotivnih odnosa pojedinih članova VSTS-a i imenovanih sudija/tužilaca - rekla je Vulićeva za Srnu i konstatovala da u BiH ima svega sem pravde i prava.

U odgovoru Vulićevoj iz VSTS su naveli da je Uzunovićeva dugogodišnji nosilac pravosudne funkcije, da su u odluci o imenovanju sadržani razlozi i kriterijumi za imenovanje, te da su sve informacije o njenoj ratnoj prošlosti bile poznate komisiji koja je provjeravala sve relevantne činjenice o tadašnjim sudijama i tužiocima, odnosno kandidatima za ove funkcije nakon izvršene reforme pravosuđa 2004. godine.

Vulićeva je VSTS-u postavila poslaničko pitanje čime garantuju nepristrasnost i objektivnosti sudije Sene Uzunović, za koju je navela da je svojim radom dokazala apsolutnu pripadnost bošnjačkom narodu, a ukazala je i na njenu ratnu prošlost, te oslobađajuću presudu Еsadu Landži, koji nije bio nevin ni za Haški tribunal.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 19:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

  ''Ko? Šta? Kada? Gdje? Zašto? Kako? I tu se pitanja ne zaustavljaju - otvoreno i odvažno.

 • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

  '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

 • 21:30 Serija: Ko te šiša

  ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

 • 22:05 Večernje vijesti

  Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

  ''Serija: Еl Čapo (16+)