Предсједавајућа Клуба посланика СНСД-а

Вулић: Одговор ВСТС лицемјеран, Узновићева не може бити правична

 • Извор: СРНА
 • 31.03.2024. 09:28

Предсједавајућа Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да је одговор Високог судског и тужилачког савјета БиХ на њено питање чиме гарантују непристрасност и објективност Сене Узуновић, судије Суда БиХ у поступку против предсједника Републике Српске Милорада Додика, лицемјеран и неаргументован.

- Начела на која се позивају су нормална, подразумијевана и реална у свим демократијама свијета, али занемарују чињеницу да у БиХ не владају демократија, већ сила, наметање и прогон - рекла је Вулићева.

Она је истакла да судија Сена Узуновић нема никакав мотив да буде ни правична, ни одговорна, ни емпатична према предсједнику Републике Српске.

- Да нема емпатију ни према српском народу доказала је својим радом и пресудама које су биле награда за оне који су чинили злочин над Србима - подсјетила је Вулићева.

Према њеним ријечима, то што је ВСТС дао одговор који је у суштини никакав не чуди јер су управо они ти који су правосуђе у БиХ срозали на најниже гране.

- Судије и тужиоци се бирају по препорукама америчког амбасадора или на основу емотивних односа појединих чланова ВСТС-а и именованих судија/тужилаца - рекла је Вулићева за Срну и констатовала да у БиХ има свега сем правде и права.

У одговору Вулићевој из ВСТС су навели да је Узуновићева дугогодишњи носилац правосудне функције, да су у одлуци о именовању садржани разлози и критеријуми за именовање, те да су све информације о њеној ратној прошлости биле познате комисији која је провјеравала све релевантне чињенице о тадашњим судијама и тужиоцима, односно кандидатима за ове функције након извршене реформе правосуђа 2004. године.

Вулићева је ВСТС-у поставила посланичко питање чиме гарантују непристрасност и објективности судије Сене Узуновић, за коју је навела да је својим радом доказала апсолутну припадност бошњачком народу, а указала је и на њену ратну прошлост, те ослобађајућу пресуду Есаду Ланџи, који није био невин ни за Хашки трибунал.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 20:10 Емисија: Прича се

  '''Политичка, дебатна, емисија ‘Прича се…’ доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

 • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

  ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 22:35 Вечерње вијести

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

  ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.

 • 23:30 Ноћни програм

  Ноћни програм