Šef Kluba poslanika SNSD-a

Vulić: Uzunovićeva zaslužni kadar SDA zato je i određena da sudi predsjedniku Dodiku

  • Izvor: SRNA
  • 05.02.2024. 15:10

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da je veoma zabrinjavajuća ratna biografija sudije Sene Uzunović u procesu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika što jasno potvrđuje da je ona zaslužni ratni kadar SDA.

Vulićeva je navela da sama činjenica da je Uzunovićeva 1993. godine imenovana za sudiju Okružnog vojnog suda u Mostaru - Od‌jeljenje Konjic koju je obavljala do 1996. kada je imenovana za sudiju Višeg suda u Mostaru mnogo govori o kakvom sudiji je riječ s obzirom da je u tom vremenu takozvana Armija BiH počinila strašne zločine nad srpskim narodom na području Konjica, a nijedan od njih nije procesuiran.

"Samo ću podsjetiti na logore za Srbe po Konjicu, u Čelebićima, paljenja srpskih sela, ubistva, mučenja ljudi samo zato što su srpske nacionalnosti. To nam i više nego dovoljno govori o kakvom sudiji je riječ. Očigledno je da je to zaslužni ratni kadar SDA", rekla je Vulićeva.

Nobilo: Povrijeđeno je načelo legitimiteta

Nobilo: Povrijeđeno je načelo legitimiteta

Ona je navela da je poznata činjenica i o njenom političkom angažmanu od 1998. do 2001. godine za vrijeme mandata premijera Federacije BiH Еdhema Bičakčića /SDA/ kada je obavljala poslove zamjenika ministra finansija za pravne i opšte poslove u Ministarstvu finansija, kao i savjetnika za pravna pitanja u Kabinetu zamjenika premijera federalne Vlade.

Za taj svoj politički angažman, dodala je Vulićeva, nagrađena je i novcem za za stambeno zbrinjavanje.

"I danas jedan takav sudija da sudi predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku!? Na današnjem ročištu sve karte su razotkrivene i potvrđeno je sve ono što smo govorili od početka - ovd‌je nema ni 'p' od prava i pravičnosti. Sve je usmjereno direktno protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Republike Srpske i srpskog naroda, a sve samo sa jednim ciljem - do njihovog istrebljenja, odnosno iseljenja iz BiH", ukazala je Vulićeva.

Ona je poručila da ostrašćeni Bošnjaci i bjelosvjetski srbomrsci taj film neće gledati. "Srbi se neće odreći svoje Republike, svoje imovine, pa taman nam svima sudili", poručila je Vulićeva.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: