Шеф Клуба посланика СНСД-а

Вулић: Узуновићева заслужни кадар СДА зато је и одређена да суди предсједнику Додику

  • Извор: СРНА
  • 05.02.2024. 15:10

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је Срни да је веома забрињавајућа ратна биографија судије Сене Узуновић у процесу против предсједника Републике Српске Милорада Додика што јасно потврђује да је она заслужни ратни кадар СДА.

Вулићева је навела да сама чињеница да је Узуновићева 1993. године именована за судију Окружног војног суда у Мостару - Од‌јељење Коњиц коју је обављала до 1996. када је именована за судију Вишег суда у Мостару много говори о каквом судији је ријеч с обзиром да је у том времену такозвана Армија БиХ починила страшне злочине над српским народом на подручју Коњица, а ниједан од њих није процесуиран.

"Само ћу подсјетити на логоре за Србе по Коњицу, у Челебићима, паљења српских села, убиства, мучења људи само зато што су српске националности. То нам и више него довољно говори о каквом судији је ријеч. Очигледно је да је то заслужни ратни кадар СДА", рекла је Вулићева.

Нобило: Повријеђено је начело легитимитета

Нобило: Повријеђено је начело легитимитета

Она је навела да је позната чињеница и о њеном политичком ангажману од 1998. до 2001. године за вријеме мандата премијера Федерације БиХ Едхема Бичакчића /СДА/ када је обављала послове замјеника министра финансија за правне и опште послове у Министарству финансија, као и савјетника за правна питања у Кабинету замјеника премијера федералне Владе.

За тај свој политички ангажман, додала је Вулићева, награђена је и новцем за за стамбено збрињавање.

"И данас један такав судија да суди предсједнику Републике Српске Милораду Додику!? На данашњем рочишту све карте су разоткривене и потврђено је све оно што смо говорили од почетка - овд‌је нема ни 'п' од права и правичности. Све је усмјерено директно против предсједника Републике Српске Милорада Додика, Републике Српске и српског народа, а све само са једним циљем - до њиховог истребљења, односно исељења из БиХ", указала је Вулићева.

Она је поручила да острашћени Бошњаци и бјелосвјетски србомрсци тај филм неће гледати. "Срби се неће одрећи своје Републике, своје имовине, па таман нам свима судили", поручила је Вулићева.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?