Oglasio se Upravni odbor KCUS-a

Bakirovo obezbjeđenje spriječilo da se Sebiji uruči zvaničan akt o smjeni

  • Izvor: Avaz
  • 06.11.2023. 16:26

Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) je 30. oktobra saopštio da je pokrenuo smjenu generalog direktora Sebije Izetbegović

Policijsko obezbjeđenje Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH spriječilo je danas kurire sa KCUS-a da Sebiji Izetbegović, još uvijek direktorici ove ustanove uruče otkaz o smijeni, saznaje "Avaz".

Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) je 30. oktobra saopštio da je pokrenuo smjenu generalne direktorice Sebije Izetbegović, koja je rukovodila ovom ustanovom od januara 2016. godine.

Izetbegović je obaviještena o odluci Upravnog odbora i ima osam dana da se pismeno izjasni o tome.

Međutim, iako joj je UO KCUS-a poslao zvanično preporučenom poštom odluku, ona je, kako saznajemo, odbila da je preuzme s ciljem da što više odugovlači proces svoje smjene.

Sebija Izetbegović izbjegava smjenu, odbila preuzeti poštu

Sebija Izetbegović izbjegava smjenu, odbila preuzeti poštu

UO KCUS-a danas je odluku poslano po kuriru. Ali, tu je nastao problem.

"Dana 06.11.2023. godine u 12:25 sati kuriri - dostavljači K.F., Е.M. i vozač D.B. bili su sprječeni da uruče akt br. 65-04-4-39105 od 31. 10. 2023. godine ili da obavještenje o preuzimanju pismena ostave u poštansko sanduče generalnoj direktorici KCUS-a na adresi Slatina od strane Policijskog službenika koji obezbjeđuje objekat na način da je zabranio pristup do ulaznih vrata na naprijed navedenoj adresi i se ništa ne smiju ostavljati na vrata i ubacivati u poštansko sanduče. Službenu zabilješku sačinio je šef Službe za kancelarijsko i arhivsko poslovanje na osnovu izjave naprijed navedenih kurira – dostavljača. Naime, Sebija Izetbegović je zvanično obaviještena o dolasku kurira, putem Službe za kancelarijsko i arhivsko poslovanje.

Poštovana generalna direktorice KCUS-a:

Na osnovu Zakona o upravnom postupku FBiH (Službene novine FBiH, brroj 2/98, 48/99, 61/22) obavještavamo Vas da je potrebno da budete prisutni u svom stanu na adresi Slatina u Sarajevo na dan 07.11.2023. godine u 11:00 sati radi preuzimanja pismena br. 65-04-4-39105 od 31.10.2023. godine jer na dan 06.11.2023. godine u 12:25 sati niste zatečeni na adresi. S poštovanjem. Kuriri dostavljači KCUS-a“, navedeno je.

Pratite nas i putem Vibera

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film