Dane Malešević

Bez kvalitetnog obrazovanja nema razvoja zemlje

  • 14.09.2018. 11:54

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević rekao je danas u Banjaluci da je neophodna tješnja saradnja privrede i visokog obrazovanja i da naučna dostignuća budu u funkciji razvoja privrede.

"Pri tome je veoma važno kvalitetno obrazovanje jer bez kvalitetno obrazovanih mladih ljudi nema ni ekonomskog razvoja zemlje", naglasio je Malešević na otvaranju naučne konferencije "Digitalizacija medija i ekonomija postindustrijskog doba". 

Malešević je istakao da ga raduje kada visokoškolske ustanove u Srpskoj uspostavljaju mostove saradnje sa kolegama iz okruženja i zajedno promišljaju o aktuelnim društvenim temama, nudeći rješenja i trasirajući put razvoja kojim je društvo opredijeljeno da ide. 

On je dodao da na tom putu treba adekvatno sagledati pravce razvoja ekonomije, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske. 

Direktor "Banjaluka koledža" Mladen Mirosavljević istakao je da ga raduje što se konferencija organizuje četvrti put i što će u štampanom zborniku radova ponuditi različita viđenja i iskustva u vezi sa glavnom temom skupa. 

Konferenciju "Digitalizacija medija i ekonomija postindustrijskog doba" organizuje "Banjaluka koledž", Fakultet za menadžment u Sremskim Karlovcima, te Univerzitet "Union Nikola Tesla" i Visoka škola modernog biznisa iz Beograda. 

Učesnici konferencije su naučnici i stručnjaci iz Srbije, Makedonije, Slovenije, Albanije, Italije, Hrvatske, Crne Gore i BiH.  

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program