Građani, oprez

BH Pošte upozorile na prevare putem poruka

  • Izvor: ATV
  • 13.12.2023. 13:40

SMS poruke o prispijeću pošiljki, a u kojima se traže dodatni lični podaci, su lažne, poručili su iz BH pošta.

"Molimo sve korisnike da svoje bankovne i ostale lične podatke ne šalju na zahtjeve koji im stižu putem poruka ili mejlova sa nepoznatih brojeva i adresa, jer BH Pošta ne traži svojim korisnicima lične podatke u smislu broja kartice i druge podatke. Svaki takav pokušaj je zloupotreba znaka i logotipa BH Pošte“, naveli su u saopštenju.

Iz BH Pošta su korisnicima savjetovali da izbjegavaju bilo kakav vid interakcije sa ovakvim stranicama i profilima, jer se u većini slučajeva radi o pokušaju krađe podataka putem lažnih transakcija.

Sahranjen trostruki ubica Nermin Sulejmanović!

Sahranjen trostruki ubica Nermin Sulejmanović!

"Napominjemo da ni u kojem slučaju u privatnim porukama ili komentarima ne ostavljate podatke o bankovnim karticama i lične podatke jer se isti mogu iskoristiti od strane trećih lica za direktnu krađu novca sa bankovnih računa“, stoji u saopštenju.

Linkovi koji su automatski generisani i kamuflirani da izgledaju kao linkovi koji vode na stranicu BH Pošte su maliciozni i nipošto ne klikajte na iste, poručili su u saopštenju.

Ime kompanije je i ranije korišteno u ovakvim i sličnim napadima, kažu iz BH Pošta i dodaju da je u posljednje vrijeme zabilježen ogroman broj pokušaja prevara putem lažnih SMS poruka i mejlova.

Iz BH Pošta pozvali su građane da budu maksimalno oprezni.

Porodica se emotivnom porukom obratili Tanji koja je nestala 4. jula u Doboju

Porodica se emotivnom porukom obratili Tanji koja je nestala 4. jula u Doboju

"Naglašavamo da je BH Pošta preduzela sve što je bilo u okviru naših mogućnosti, a kako bi spriječila ovakve napade na korisnike te zaštitila svoje korisnike. Svaki napad u kojem se zloupotrebljava ime BH Pošte, znak, logo ili domen, prijavljen je i registrovan u institucijama koje se bave borbom protiv sajber kriminala. Molimo sve građane koji dobiju SMS poruke, a iza kojih ne stoji BH Pošta, da prijave pokušaj zloupotrebe podataka na oficijelnim Fejsbuk i Instagram profilima BH Pošte ili na adresi: info@posta.ba ili da se obrate policiji. Smjernice za zaštitu od sajber kriminala takođe se mogu naći na stranicama MUP-a KS“, zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 08:00 Еmisija: Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 10:30 Lovački saveti (R)

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.