Грађани, опрез

БХ Поште упозориле на преваре путем порука

  • Извор: АТВ
  • 13.12.2023. 13:40

СМС поруке о приспијећу пошиљки, а у којима се траже додатни лични подаци, су лажне, поручили су из БХ пошта.

"Молимо све кориснике да своје банковне и остале личне податке не шаљу на захтјеве који им стижу путем порука или мејлова са непознатих бројева и адреса, јер БХ Пошта не тражи својим корисницима личне податке у смислу броја картице и друге податке. Сваки такав покушај је злоупотреба знака и логотипа БХ Поште“, навели су у саопштењу.

Из БХ Пошта су корисницима савјетовали да избјегавају било какав вид интеракције са оваквим страницама и профилима, јер се у већини случајева ради о покушају крађе података путем лажних трансакција.

Сахрањен троструки убица Нермин Сулејмановић!

Сахрањен троструки убица Нермин Сулејмановић!

"Напомињемо да ни у којем случају у приватним порукама или коментарима не остављате податке о банковним картицама и личне податке јер се исти могу искористити од стране трећих лица за директну крађу новца са банковних рачуна“, стоји у саопштењу.

Линкови који су аутоматски генерисани и камуфлирани да изгледају као линкови који воде на страницу БХ Поште су малициозни и нипошто не кликајте на исте, поручили су у саопштењу.

Име компаније је и раније кориштено у оваквим и сличним нападима, кажу из БХ Пошта и додају да је у посљедње вријеме забиљежен огроман број покушаја превара путем лажних СМС порука и мејлова.

Из БХ Пошта позвали су грађане да буду максимално опрезни.

Породица се емотивном поруком обратили Тањи која је нестала 4. јула у Добоју

Породица се емотивном поруком обратили Тањи која је нестала 4. јула у Добоју

"Наглашавамо да је БХ Пошта предузела све што је било у оквиру наших могућности, а како би спријечила овакве нападе на кориснике те заштитила своје кориснике. Сваки напад у којем се злоупотребљава име БХ Поште, знак, лого или домен, пријављен је и регистрован у институцијама које се баве борбом против сајбер криминала. Молимо све грађане који добију СМС поруке, а иза којих не стоји БХ Пошта, да пријаве покушај злоупотребе података на официјелним Фејсбук и Инстаграм профилима БХ Поште или на адреси: инфо@поста.ба или да се обрате полицији. Смјернице за заштиту од сајбер криминала такође се могу наћи на страницама МУП-а КС“, закључено је у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: