PU Banjaluka

Brže do informacija korištenjem ”SMS servisa”

  • Izvor: ATV
  • 28.12.2023. 14:20

Banjalučka policija pozvala je građane da provjere rokove važenja dokumenata i da na vrijeme pokrenu postupak njihove zamjene ili nabavke novih.

Budući da se u narednom periodu očekuje povećanje broja zahtjeva za izdavanje novih ličnih dokumenata, iz PU Banjaluka apeluju na građane da na vrijeme podnesu zahtjev za zamjenu dokumenata kako za sebe, tako i za svoju maloljetnu djecu.

Rad sa strankama u šalter sali Odsjeka za izdavanje ličnih dokumenata organizovan je u dvije smjene svakim radnim danom u vremenu od 07 – 20 časova. Zakonski rok za izdavanje putne isprave je 30 dana, a lične karte 15 dana. Takođe, omogućeno je izdavanje putne isprave po hitnom postupku u roku od 72 časa po cijeni od 250 KM (200 KM za hitni postupak i 50 KM za pasošku knjižicu).

”Podsjećamo građane na mogućnost korištenja „SMS servisa“ MUP-a Republike Srpske. Preduslov za korištenje je da građanin lično prijavi svoj broj telefona kod policijske stanice u sklopu PU Banjaluka, na čijoj teritoriji ima prijavljeno prebivalište ili boravište. Prijava broja telefona se može izvršiti prilikom podnošenja zahtjeva za izdavanje nekog od ličnih dokumenata, registracije vozila ili naknadno. Slanjem SMS poruke na broj 091/110-122, građanin može da izvrši provjeru u registrima MUP-a trenutni status dokumenta, registraciju motornog vozila, novčane kazne i uplate i kaznene bodove”, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Dodaju da građani mogu da se prijave na servis ako žele da dobiju obavještenje iz registra MUP-a i to: obavješetnje o isteku važenja  dokumenta, obavještenje o isteku  važenja registracije, kao i obavještenje o prestanku  važenja izrečenih kaznenih bodova.

Servis je omogućen za sva tri mobilna operatera koja pružaju usluge u Republici Srpskoj, a cijena SMS poruke je 0,10 KM.

Sve detaljne informacije o namjeni i korištenju ”SMS servisa” MUP-a RS su dostupne na internet sajtu www.mup.vladars.rs.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Biznis klub (R)

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina