ПУ Бањалука

Брже до информација кориштењем ”СМС сервиса”

  • Извор: АТВ
  • 28.12.2023. 14:20

Бањалучка полиција позвала је грађане да провјере рокове важења докумената и да на вријеме покрену поступак њихове замјене или набавке нових.

Будући да се у наредном периоду очекује повећање броја захтјева за издавање нових личних докумената, из ПУ Бањалука апелују на грађане да на вријеме поднесу захтјев за замјену докумената како за себе, тако и за своју малољетну дјецу.

Рад са странкама у шалтер сали Одсјека за издавање личних докумената организован је у двије смјене сваким радним даном у времену од 07 – 20 часова. Законски рок за издавање путне исправе је 30 дана, а личне карте 15 дана. Такође, омогућено је издавање путне исправе по хитном поступку у року од 72 часа по цијени од 250 КМ (200 КМ за хитни поступак и 50 КМ за пасошку књижицу).

”Подсјећамо грађане на могућност кориштења „СМС сервиса“ МУП-а Републике Српске. Предуслов за кориштење је да грађанин лично пријави свој број телефона код полицијске станице у склопу ПУ Бањалука, на чијој територији има пријављено пребивалиште или боравиште. Пријава броја телефона се може извршити приликом подношења захтјева за издавање неког од личних докумената, регистрације возила или накнадно. Слањем СМС поруке на број 091/110-122, грађанин може да изврши провјеру у регистрима МУП-а тренутни статус документа, регистрацију моторног возила, новчане казне и уплате и казнене бодове”, саопштено је из ПУ Бањалука.

Додају да грађани могу да се пријаве на сервис ако желе да добију обавјештење из регистра МУП-а и то: обавјешетње о истеку важења  документа, обавјештење о истеку  важења регистрације, као и обавјештење о престанку  важења изречених казнених бодова.

Сервис је омогућен за сва три мобилна оператера која пружају услуге у Републици Српској, а цијена СМС поруке је 0,10 КМ.

Све детаљне информације о намјени и кориштењу ”СМС сервиса” МУП-а РС су доступне на интернет сајту www.mup.vladars.rs.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска