Željkica Ilić

Crvenom krstu Banjaluka 18.000 kilograma brašna od Vlade Srpske: Dobrodošle donacije

  • Izvor: SRNA
  • 09.07.2022. 09:45

Banjalučkom Crvenom krstu isporučeno je 18.000 kilograma brašna u okviru donacije Vlade Republike Srpske, što će znatno olakšati pripremanje obroka socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, rekla je Srni sekretar ove organizacije Željkica Ilić.

Ilićeva je navela da su u okviru donacije Vlade za pomoć u radu javnih kuhinja u opštinama i gradovima dobili i 18.000 konzervi, 700 litara ulja, 700 kilograma šećera i 345 kilograma soli.

"Dio donacije podijelićemo posredstvom mjesnih organizacija socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, koji zbog udaljenosti od grada, bolesti, starosti ili ostalih faktora ne mogu biti uključeni u javnu kuhinju", rekla je Ilićeva.

Ona je napomenula da Crveni krst dnevno pripremi 440 obroka, koje finansira grad.

Ilićeva je ponovila da su pomoć Vlade Srpske, ali i ostale donacije, uvijek dobrodošle u vrijeme svakodnevnog poskupljenja osnovnih životnih namirnica.

Vlada Republike Srpske u ovoj godini usvojila nekoliko zaključaka kojima je najugroženijim građanima na raspolaganje stavljena roba koja je interventno nabavljena u prethodnom periodu.

Crvenom krstu Republike Srpske dodijeljena je finansijska podrška od 60.500 KM koja je podijeljena javnim kuhinjama.


  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Film

    'Film

  • 16:00 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.