Direktor UKC-a

Đajić: Uz obnovu porodilišta do novih trendova

  • Izvor: SRNA
  • 23.01.2024. 12:12

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog (UKC) centra Republike Srpske Vlado Đajić rekao je Srni da je adaptacija banjalučkog porodilišta potrebna kako bi se prilagodili novim trendovima i pravilima, te zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je najavio pomoć za te namjene.

"Veliko hvala Vučiću i Srbiji za dosadašnju podršku u raznim oblastima, posebno zdravstvenom sistemu, edukaciji naših kadrova u Srbiji i boravku njihovih medicinskih stručnjaka ovdje, liječenju velikog broja pacijenata iz Srpske u Srbiji, te donaciji opreme i sanitetskih vozila", rekao je Đajić.

Đajić je naveo da je banjalučko porodilište već djelimično rekonstruisano i sada je u odličnom stanju, ali je adaptacija potrebna da bi se prilagodili novim trendovima i pravilima.

"Mnogi muževi i članovi porodice žele da budu sa porodiljom i u tom smislu bi bila dobra rekonstrukcija, da pravimo boksove i da jedna porodilja bude u jednom boksu, te da se istovremeno uradi i adaptacija prozora i ventilacija jer zgrada je stara gotovo 50 godina", naveo je Đajić.


Potrebna pomoć porodici ratnog vojnog invalida Zorana Štekovića

Potrebna pomoć porodici ratnog vojnog invalida Zorana Štekovića

On je naglasio da je mnogo uloženo u banjalučko porodilište koje je, kako je istakao, najbolje opremljeno u BiH.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je nedavno da će u naredne četiri godine biti rekonstruisana gotovo sva porodilišta u Srbiji, a u dogovoru sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom isto će biti učinjeno i u Banjaluci.

Vučić je to najavio predstavljajući plan "Srbija 2027 - skok u budućnost". 

Pratite nas i putem Vibera

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film