Козарска Дубица

Потребна помоћ породици ратног војног инвалида Зорана Штековића

  • Извор: СРНА
  • 23.01.2024. 12:08

Општинска Борачка организација у Козарској Дубици покренула је акцију помоћи вишечланој породици Зорана Штековића, незапосленог ратног војног инвалида и борца Војске Републике Српске прве категорије из Шеварлија, којој је потребно ријешити стамбено питање, те позвала све људе добре воље да за њих деветоро омогуће боље животне услове.

Представници локалне Борачке организације посјетили су данас ову породицу и малишане обрадовали новогодишњим пакетићима које је обезбиједила Хуманитарна организација "Крајина за Српску".

"Само мало више стамбеног простора - то је све што нам је потребно", рекао је Зоран, који своју породицу издржава радећи за дневницу.

Предсједник Борачке организације Козарска Дубица Ненад Булић рекао је новинарима да су на иницијативу својих чланова Милоша Радојчића и Пере Шиљка одмах реаговали и обишли породицу Штековић, други пут у посљедњих осам дана.

"Настојимо да покренемо акцију у коју би се укључили сви, од начелника општине до предсједника Републике. Морамо да учинимо све како бисмо им помогли, нећемо жалити труда, учинићемо све у нашој моћи да ову причу доведемо до позитивног краја", истакао је Булић.


У току изградња лифта за дјецу са отежаним кретањем у требињској школи

У току изградња лифта за дјецу са отежаним кретањем у требињској школи

Радојчић, који је један од иницијатора акције, каже да Зорана зна од младих дана и да је изузетно вриједан, поштен човјек и домаћин.

"Овај човјек може да буде примјер свима, породица је његово богатство. Али материјално, ма колико се трудио, не може да исплови", рекао је Радојчић.

Радојчић је истакао да очекује да се у акцију помоћи укључе општинске власти, као и предсједник Српске Милорад Додик и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, који су, како је истакао, много пута до сада показали своју хуманост.

Предсједник мјесне Борачке организације Шеварлије Перо Шиљак је Зоранов комшија, школски и ратни друг, истакао је да породица Штековић заслужује боље услове за живот.

Зоран је отац петоро дјеце и има шесторо унучади, а са њим и супругом Надом у истом домаћинству живе три сина, снаха и три унука - њих деветоро у двије собе недовршене куће, у којој су подрумске просторије искориштене за смјештај стоке.


Санкалиште у Милићима измамило најмлађе на снијег

Санкалиште у Милићима измамило најмлађе на снијег

Сви људи добре воље који желе и могу да помогну породици Штековић могу контактирати Борачку организацију општине Козарска Дубица путем бројева телефона 052/424-700 и 065/858-951, а најављено је да ће ускоро бити отворен и банковни рачун за помоћ овој породици.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: