Bosanska Krupa

Domaći "Hamas" - ovo su slike koje su jutros otišle iz BiH

  • Izvor: ATV
  • 04.11.2023. 11:27

Dok je svijet zgroženo gledao snimke pripadnika Hamasa u napadu na Izrael, u BiH se svako malo svjedoči sličnim, ako ne i istim povicima i strahovima.

Radikalizacija u Bih uzima maha. Samo u posljednja 24 časa održana su dva skupa u kojima su prodefilovali maskirani pripadnici sa zastavama vezanim za rat u Bih, kao i zastavama Palestine.

Okupljanja za

Okupljanja za "mir" uznemirila Kotor Varoš

Juče je održan "marš mira" u Kotor Varšu, koji osim ratnih zastava i uniformisanih pojedinaca nije bio radikalan kao ovaj koji se jutros održao u Bosanskoj Krupi gdje se obilježavala bitka "Mostobran 94".

Obilježavanje je bilo u centru Bosanske Krupe gdje je Spomenik šehidima i poginulim borcima Armije BiH, a koji se nalazi ispred pravoslavne i katoličke crkve.

Uz povike Tekbir - Alahu ekbar, nepregledna kolona uniformisane mladeži, maskirani, ogrnuti ratnim zastavama, kao i zastavama Palestine poslata je upečatljiva slika iz BiH.

Mjere bezbjednosti u BiH podignute su na viši nivo zbog straha od eventualnog prelivanja krize sa Bliskog istoka. Druge evropske zemlje podigle su nivo upozorenja od opasnosti od terorizma, a u pitanju je "narandžasti kod", odnosno drugi mogući najviši stepen bezbjednosti.

Alternativna TV je prethodnih godina izvještavala o ovim događajima, nakon kojih je naša medijska kuća dobijala prijetnje sa brojnih anonimnih izvora, a bilo je i onih koji su direktno upućivali prijetnje.

Pratite nas i putem Vibera