Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Forum žena SPS-a: Nijedna žena više

  • Izvor: ATV
  • 25.11.2023. 16:20

Forum žena Socijalističke partije Srpske obilježio je danas u Banjaluci i Bijeljini Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Članice SPS-a glasno su poručile - Ni jedna jedina žena više.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se svakog 25. novembra od 1999. godine u skladu sa odlukom Ujedinjenih nacija.

Članice Foruma žena Socijalističke partije Srpske danas su na Trgu Krajine u Banjaluci dijelile sugrađanima promotivni materijal posvećen borbi protiv nasilja nad ženama, u cilju dodatnog razvijanja svijesti u društvu. Nakon toga, u prostorijama Glavnog odbora SPS-a, predstavnica fondacije Udružene žene, Amela Tomić, održala je i predavanje na temu - Borba protiv nasilja nad ženama.

U Bijeljini su predstavnice SPS-a, u saradnji sa Aktivom žena Pokreta za Bijeljinu, takođe dijeleći promotivni materijal obilježile ovaj važan dan.

Forum žena SPS-a izrazio je zadovoljstvo zbog skorašnjeg usvajanja Nacrta zakona o zaštiti od nasilja u porodici i nasilja prema ženama, kojim se u krivično zakonodavstvo Republike Srpske uvodi pojam femicid, čime će najteži oblik nasilja nad ženama biti adekvatno kažnjen.

Pratite nas i putem Vibera