Међународни дан борбе против насиља над женама

Форум жена СПС-а: Ниједна жена више

  • Извор: АТВ
  • 25.11.2023. 16:20

Форум жена Социјалистичке партије Српске обиљежио је данас у Бањалуци и Бијељини Међународни дан борбе против насиља над женама. Чланице СПС-а гласно су поручиле - Ни једна једина жена више.

Међународни дан борбе против насиља над женама обиљежава се сваког 25. новембра од 1999. године у складу са одлуком Уједињених нација.

Чланице Форума жена Социјалистичке партије Српске данас су на Тргу Крајине у Бањалуци дијелиле суграђанима промотивни материјал посвећен борби против насиља над женама, у циљу додатног развијања свијести у друштву. Након тога, у просторијама Главног одбора СПС-а, представница фондације Удружене жене, Амела Томић, одржала је и предавање на тему - Борба против насиља над женама.

У Бијељини су представнице СПС-а, у сарадњи са Активом жена Покрета за Бијељину, такође дијелећи промотивни материјал обиљежиле овај важан дан.

Форум жена СПС-а изразио је задовољство због скорашњег усвајања Нацрта закона о заштити од насиља у породици и насиља према женама, којим се у кривично законодавство Републике Српске уводи појам фемицид, чиме ће најтежи облик насиља над женама бити адекватно кажњен.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: