Sanski Most

Grom udario u kuću, ostala rupa na plafonu

  • 24.09.2019. 16:06

Snažno grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je protekle noći selo Okreč, udaljeno petnaestak kilometara od Sanskog Mosta, a porodica mještanina Husnije Malovčića pretrpjela je veliki strah nakon što je grom udario u njihovu kuću.

Vlasnik kuće kaže kako se odjedanput začuo veliki prasak i potmula tutnjava koja je nalikovala na zemljotres, te da su ukućani tom prilikom doživjeli veliki stres. 

Malovčić kaže kako je ustanovio rupu i oštećenju na plafonu sobe na gornjem spratu, kao i još nekoliko naprslina na zidovima koji su nastali kao rezultat udara groma. Ističe kako mora da se radi o vrlo jakom udaru, obzirom da je kuća novije gradnje i zidana od čvrstog materijala.

Nakon udara, kako kaže, nestalo je struje u domaćinstvu. Mještanin i opšinski odbornik, Fajko Malovčić, dodaje kako ovakva nevremena nisu rijetka kada je u pitanju ovo selo jer je smješteno na nadmorskoj visini od oko 400 metara te okruženo obližnjim planinskim visovima. Ipak, kaže kako su munje i grmljavine učestale i da mještani trpe velike štete zbog pregorjevanja električnih instalacija i kućnih aparata.

U Okreču smatraju kako su vremenske neprilike koje se ponavljaju posljednjih godina uzrokovane klimatskim uslovima i promjenama u prirodi o kojima se u poslednje vrijeme sve više govori.

(sanartv.ba/)

Tagovi:
  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Na ivici terena (R)

    ''Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević i u novoj sezoni emisije 'Na ivici terena' upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 13:30 Еmisija: Еnergo klub (R)

    ''Gdje na jednom mjestu dobiti informacije iz energetike, kako globalne, a tako i domaće?

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.