Horeka: Pozdravljena odluka Štaba

  • 19.03.2021. 12:29

Udruženje poslodavaca turizma i ugostiteljstva Republike Srpske Horeka zahvalno je Republičkom štabu za vanredne situacije i Vladi Srpske što nisu pooštrili epidemiološke mjere i na iskazanom razumijevanju, čime je omogućen nastavak rada ovog sektora pod dosadašnjim uslovima rada, izjavio je danas predsjednik Udruženja Dalibor Šajić.

- Bolje je da radimo nego da budemo zatvoreni, iako sada radimo pod otežanim uslovima privređivanja. Mi takođe želimo da zajedno sa institucijama podignemo nivo odgovornog ponašanja u ugostiteljskim objektima i hotelima - rekao je Šajić u Banjaluci.

On je naveo da će, s ciljem odgovornog ponašanja, ugostitelji i hotelijeri izraditi prigodne plakate i flajere koji će biti postavljeni na ulazima u objekte sa porukom o tome kako da se građanin odgovorno ponaša u ugostiteljskom objektu, kao i da će u te objekte uvesti kovid-redare.

Šajić je podsjetio da slijedi pojačana kontrola epidemioloških mjera od inspekcijskih i drugih nadležnih organa, navodeći da ugostitelji i hotelijeri podržavaju sankcionisanje svakog neodgovornog ponašanja.

On je dodao da je ovo udruženje prije desetak dana uputilo dopis nadležnim institucijama u vezi sa dogovorom oko načina izmirivanja neizmirenih obaveza, i to bez kamata, kada se stanje normalizuje.

Tagovi: