Ministarstvo poljoprivrede

Isplaćeno više od 1,5 miliona KM naknade štete zbog afričke kuge svinja

  • Izvor: ATV
  • 07.12.2023. 14:45

Više od 1,5 miliona KM, tačnije 1.582.103 KM, isplaćeno je danas za nadoknadu štete usljed eutanazije svinje zbog afričke kuge. Isplata je izvršena za 163 korisnika, od čega 152 sa područja grada Bijeljina, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Osim bijeljinskim farmerima, nadoknada je isplaćena za tri korisnika sa područja Gradiške, šest iz Šamca, te po jedan korisnik iz opština Milići i Bileća.

Sredstva su isplaćena nakon što je Upravni odbor Fonda solidarnosti Republike Srpske 29. novembra donio odluku da isplati 2.000.000 KM korisnicima za prevazilaženje posljedica izazvanih afričkom kugom svinja i saniranje poremećaja na tržištu, te obnovu svinjskog fonda.

Ostatak iznosa do dva miliona KM, koji se odnosi na podršku  za obavljene mjere laboratorijske dijagnostike afričke kuge svinja, sanaciju žarišta nakon neškodljivog uklanjanja eutanaziranih svinja, te sprovođenje mjera sanacije terena, biće isplaćen u najskorije vrijeme, kažu u nadležnom Ministarstvu.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program