Direktor OC Jahorina

Ljevnaić: Jahorina najspremnija ušla u sezonu, popunjeni smještajni kapaciteti za Novu godinu

  • Izvor: ATV
  • 13.12.2023. 12:25

Direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić rekao je za ATV da je Jahorina najspremnija ušla u sezonu zahvaljujući dobrim pripremama, ali i sistemu za vještačko osvježavanje sa kojim je prekriveno oko 90 odsto staza na Jahorini koji je jedini u Еvropi.

"Ovaj vikend imali smo preko 5.000 skijaša što je apsolutni rekord za početak decembra", rekao je Ljevnaić.

On je dodao da je Jahorina postala lider u regionu za samo pet godina, odnosno jedan moderan ski centar sa devet novih instalacija koje su izgradili u pet godina, zahvaljujući podršci predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika

"Ski centar koji ima kapacitet 32 hiljade skijaša na sat, što znači da kad su najveće gužve da se ne čeka red, da staze su odlično urađene. Jahorina je destinacija koja ima odlično skijanje, odličan provod i ovdje ko dođe, odlično se provedu, ", rekao je Ljevanić.

Popunjeni kapaciteti za Novu godinu

"Kapaciteti za Novu godinu su popunjeni, ali mi radimo na rješenju uz podršku Vlade Republike Srpske i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da povežemo Pale i Jahorinu, rekao je Ljevnaić.

On kaže da postoji plan da se izgradi gondola Pale-Jahorina gdje bi ispod išla jedna staza gdje se skija sa vrha Jahorine do Pala, a ta staza bi se i ljeti koristila kao pješačka i biciklistička staza.

"Onda bi investitore prebacili na Pale, a dobili bismo 7 kilometara nove staza koja bi nam izuzetno značila, rekao je Ljevnaić.

On je istakao da Jahorina zaista ide u dobrom pravcu i da je malo destinacija koje se mogu pohvaliti sa tolikom potražnjom.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli (R)

    '''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom' otkriće vam čari turizma i gastronomije širom Republike Srpske i odvešće vas na poznata, manje poznata, pa čak i sasvim nepoznata mjesta.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Na ivici terena (R)

    ''Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević i u novoj sezoni emisije 'Na ivici terena' upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 13:30 Еmisija: Еnergo klub (R)

    ''Gdje na jednom mjestu dobiti informacije iz energetike, kako globalne, a tako i domaće?

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.