Директор ОЦ Јахорина

Љевнаић: Јахорина најспремнија ушла у сезону, попуњени смјештајни капацитети за Нову годину

  • Извор: АТВ
  • 13.12.2023. 12:25

Директор ОЦ Јахорина Дејан Љевнаић рекао је за АТВ да је Јахорина најспремнија ушла у сезону захваљујући добрим припремама, али и систему за вјештачко освјежавање са којим је прекривено око 90 одсто стаза на Јахорини који је једини у Европи.

"Овај викенд имали смо преко 5.000 скијаша што је апсолутни рекорд за почетак децембра", рекао је Љевнаић.

Он је додао да је Јахорина постала лидер у региону за само пет година, односно један модеран ски центар са девет нових инсталација које су изградили у пет година, захваљујући подршци предсједника Републике Српске Милорада Додика

"Ски центар који има капацитет 32 хиљаде скијаша на сат, што значи да кад су највеће гужве да се не чека ред, да стазе су одлично урађене. Јахорина је дестинација која има одлично скијање, одличан провод и овдје ко дође, одлично се проведу, ", рекао је Љеванић.

Попуњени капацитети за Нову годину

"Капацитети за Нову годину су попуњени, али ми радимо на рјешењу уз подршку Владе Републике Српске и предсједника Републике Српске Милорада Додика да повежемо Пале и Јахорину, рекао је Љевнаић.

Он каже да постоји план да се изгради гондола Пале-Јахорина гдје би испод ишла једна стаза гдје се скија са врха Јахорине до Пала, а та стаза би се и љети користила као пјешачка и бициклистичка стаза.

"Онда би инвеститоре пребацили на Пале, а добили бисмо 7 километара нове стаза која би нам изузетно значила, рекао је Љевнаић.

Он је истакао да Јахорина заиста иде у добром правцу и да је мало дестинација које се могу похвалити са толиком потражњом.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: