Banjaluka

Ministarstvo objavilo kada počinje isplata pomoći za grijanje putem pošte

  • Izvor: ATV
  • 15.09.2023. 12:24

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske završilo je isplate pomoći za grijanje za energetski siromašna domaćinstva posredstvom banaka, a u toku naredne sedmice nastavlja se isplata pomoći za potrošače koji će novac primiti poštanskom doznakom.

Isplate putem banaka izvršene su za korisnike kod kojih su podaci o bankovnim računima ažurni, a prema spiskovima centara za socijalni rad, Javnog fonda dječije zaštite, te rezultatima javnog poziva za dodjelu ove pomoći.

Uslijediće isplata poštom za korisnike koji svoja redovna prava ostvaruju posredstvom "Pošta Srpske", kao i za one kod kojih su podaci o bankovnim računima bili neažurni ili nepotpuni, zbog čega im prethodno nisu mogle biti izvršene uplate posredstvom banaka.


Zašto ne treba bacati peteljke od paprika

Zašto ne treba bacati peteljke od paprika

Finansijska pomoć za troškove grijanja po domaćinstvu iznosi 476,46KM, a Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske ovu pomoć isplatiće ukupno za oko 17.900 korisnika, koji ispunjavaju uslove za dodjelu ove vrste pomoći.

Podsjećamo, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske zaduženo je za isplatu pomoći za grijanje za tri kategorije energetski siromašnih potrošača:

- korisnici prava na novčanu pomoć po osnovu zakona kojim se uređuje oblast socijalne zaštite; 

- korisnici prava na dodatak na djecu po osnovu zakona kojim se uređuje oblast dječije zaštite;  

- lica starija od 65 godina pod uslovima propisanim Odlukom o načinu realizacije paketa energetske podrške energetski siromašnim potrošačima Vlade Republike Srpske, a koji su se našli na utvrđenom spisku korisnika nakon sprovedene procedure javnog poziva.


Oglasio se Šumaherov prijatelj: Nikada ne dobijamo dobre vijesti

Oglasio se Šumaherov prijatelj: Nikada ne dobijamo dobre vijesti

Riječ je o paketu energetske podrške energetski siromašnim potrošačima/ugroženim domaćinstvima kroz dodjelu finansijske pomoći za troškove grijanja iz instrumenta pretpristupne pomoći IPA 3 za 2023. godinu Еvropske unije. Cilj dodjele ove pomoći jeste ublažavanje posljedica negativnih socio-ekonomskih uticaja energetske krize.

Finansijska pomoć se dodjeljuje po domaćinstvu, odnosno jednom članu domaćinstva koji ispunjava uslove, a kriterijumi za realizaciju paketa pomoći usaglašavani su sa donatorom i prilagođavani zahtjevima i raspoloživim sredstvima.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i ovim putem zahvaljuje svim korisnicima za strpljenje tokom ovog perioda.    

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: