AMS RS

Mjestimično vlažni kolovozi

  • Izvor: SRNA
  • 28.04.2022. 07:40

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ na većini puteva saobraćaj se odvija po mjestimično vlažnim kolovozima, a vozačima se skreće pažnja i na učestale odrone.

Od 7.00 do 17.00 časova danas, zbog sanacije kolovoza, na dionici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice, lokalitet skretenje za aerodrom Mahovljani, saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom.

Zbog rehabilitacije magistralnog puta Draksenić-Vrbaška jedan-Vrbaška dva na snazi je obustava saobraćaja, a vozila se preusmjeravaju na alternativne pravce Draksenić-Kozarska Dubica-Prijedor i Gradiška-Nova Topola-Laktaši, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Izmijenjen je režim saobraćaja, zbog radova, na dionici magistralnog puta Derventa-Derventa /Žirovina/, Bijeljina dva-Ugljevička Obrijež, kao i na pravcu Crna Rijeka-Ugar zbog sanacije i farbanja tunela "Ugar".

Režim je saobraćaja izmijenjen je i na dionici Ivanjska-Šargovac, u Trnu na ukrštanju magistralnog puta M-I 101 i regionalnog puta R-480, te na dijelu magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš i na regionalnom putu Čelinac-Ukrina.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu Rudanka-Doboj jedan radi isključivanja i uključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta, te na regionalnim putevima Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić, Šipovo-entititetska granica /Novo Selo/ i Jezero-Šipovo.

Polučasovne obustave saobraćaja, zbog deminiranja, na snazi su na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, u vremenu od 8.00 do 15.00 časova, te na putu Brod na Drini dva-Vrba, lokacija Tjentište, opština Foča, od 8.00 do 16.00 časova svaki radni dan.

Usporen je saobraćaj na dionicama Crkvina-Modriča jedan, Šešlije-Johovac i Priboj-Lopare-Čelić, zbog sanacije kolovoza, a, zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 10 tona na mostu Kralja Aleksandra, preko rijeke Lim, na dionici magistralnog puta MII-507 granica Brodar-RS/RSR /Rudo/.

Na magistralnom putu Brod na Drini-Granični prelaz Hum/Šćepan Polje, zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, automobili saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog klizišta, jednom kolovoznom trakom saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, Bistrica-Podgrab i Ukrina-Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika, zbog opasnosti od pojave klizišta zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna između preduzeća Ruding u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.

Zbog ove zabrane odvijanje putničkog saobraćaja odvijaće se lokalnim putem Modran-Ugljevik Selo, a teretnog preko magistralnog puta Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja.

Na dionici regionalnog puta Vršani-Rača saobraćaj će se odvijati jednom kolovozom trakom zbog sanacije kolovoza uz povremene zastoje.

Prevoz vangabaritnog tereta odvija se na pravcima Brčko-entitetska granica, entitetska granica Podvrsnik-LJubinje-Trebinje-granični prelaz Klobuk, entitetska granica Stanić Rijeka-entitetska granica Karuše, entitetska granica Banj brdo-granični prelaz Rača i entitetska granica Stanić Rijeka-Derventa, entitetska granica Stanić Rijeka-granični prelaz Brod i na relaciji Kotor Varoš-auto-put-granični prelaz Gradiška.

U FBiH zbog izgradnje pristupnih puteva i raskrsnice za auto-put A-1, na snazi su obustave saobraćaja, i to od 1.00 do 4.30 časova na magistralnom putu Buna-Počitelj u mjestu Ševaš NJive, a vozila se preusmjeravaju na alternativni pravac preko Domanovića.

Radovi se izvode i u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica i u tunelu Skela na putu Jajce-Donji Vakuf.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Tagovi:
  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program