AMS RS

Mjestimično vlažni kolovozi

  • Извор: СРНА
  • 28.04.2022. 07:40

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ na većini puteva saobraćaj se odvija po mjestimično vlažnim kolovozima, a vozačima se skreće pažnja i na učestale odrone.

Od 7.00 do 17.00 časova danas, zbog sanacije kolovoza, na dionici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice, lokalitet skretenje za aerodrom Mahovljani, saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom.

Zbog rehabilitacije magistralnog puta Draksenić-Vrbaška jedan-Vrbaška dva na snazi je obustava saobraćaja, a vozila se preusmjeravaju na alternativne pravce Draksenić-Kozarska Dubica-Prijedor i Gradiška-Nova Topola-Laktaši, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Izmijenjen je režim saobraćaja, zbog radova, na dionici magistralnog puta Derventa-Derventa /Žirovina/, Bijeljina dva-Ugljevička Obrijež, kao i na pravcu Crna Rijeka-Ugar zbog sanacije i farbanja tunela "Ugar".

Režim je saobraćaja izmijenjen je i na dionici Ivanjska-Šargovac, u Trnu na ukrštanju magistralnog puta M-I 101 i regionalnog puta R-480, te na dijelu magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš i na regionalnom putu Čelinac-Ukrina.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu Rudanka-Doboj jedan radi isključivanja i uključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta, te na regionalnim putevima Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić, Šipovo-entititetska granica /Novo Selo/ i Jezero-Šipovo.

Polučasovne obustave saobraćaja, zbog deminiranja, na snazi su na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, u vremenu od 8.00 do 15.00 časova, te na putu Brod na Drini dva-Vrba, lokacija Tjentište, opština Foča, od 8.00 do 16.00 časova svaki radni dan.

Usporen je saobraćaj na dionicama Crkvina-Modriča jedan, Šešlije-Johovac i Priboj-Lopare-Čelić, zbog sanacije kolovoza, a, zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 10 tona na mostu Kralja Aleksandra, preko rijeke Lim, na dionici magistralnog puta MII-507 granica Brodar-RS/RSR /Rudo/.

Na magistralnom putu Brod na Drini-Granični prelaz Hum/Šćepan Polje, zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, automobili saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog klizišta, jednom kolovoznom trakom saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, Bistrica-Podgrab i Ukrina-Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika, zbog opasnosti od pojave klizišta zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna između preduzeća Ruding u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.

Zbog ove zabrane odvijanje putničkog saobraćaja odvijaće se lokalnim putem Modran-Ugljevik Selo, a teretnog preko magistralnog puta Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja.

Na dionici regionalnog puta Vršani-Rača saobraćaj će se odvijati jednom kolovozom trakom zbog sanacije kolovoza uz povremene zastoje.

Prevoz vangabaritnog tereta odvija se na pravcima Brčko-entitetska granica, entitetska granica Podvrsnik-LJubinje-Trebinje-granični prelaz Klobuk, entitetska granica Stanić Rijeka-entitetska granica Karuše, entitetska granica Banj brdo-granični prelaz Rača i entitetska granica Stanić Rijeka-Derventa, entitetska granica Stanić Rijeka-granični prelaz Brod i na relaciji Kotor Varoš-auto-put-granični prelaz Gradiška.

U FBiH zbog izgradnje pristupnih puteva i raskrsnice za auto-put A-1, na snazi su obustave saobraćaja, i to od 1.00 do 4.30 časova na magistralnom putu Buna-Počitelj u mjestu Ševaš NJive, a vozila se preusmjeravaju na alternativni pravac preko Domanovića.

Radovi se izvode i u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica i u tunelu Skela na putu Jajce-Donji Vakuf.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.